Välkommen till Teiens Kennel

 

Anne-Britt och Dag Teien. Det första vi köpte efter att vi gifte oss i 1970 var en schäfer. Sedan har det varit en schäfer i huset tills för 5-6 år sedan. Det var bruks som gällde, spår, sök och rapport. Och drag. 2 SM titlar och en Fjälldragsvinst i draget blev det.

Min första ripa fälldes i Lofoten 1971 för ett korthår, tiden går - det är jo bara 49 år sedan. Sedan har det varit ripjakt varje år.

Vårt första egne korthår kom i huset 1977 som en följd av att Gunnar Jakobsson insisterade på att jag måste ha ett korthår att köra drag med. Han ringde Anne-Britt en gång i veckan. Det vi så av KH på prov på den tiden imponerade oss inte och det hela slutade med att vi köpte KS Unos Rothenuffeln. Han hadde allt vi saknade, jaktlust, mentalitet och han var frisk. Han är vår stamfader i vår uppfödning och stamtiken är SJCH Birkenwald Arla. Han var rätt val: i generation 1, 2 och 3 efter honom finns 31 JCH i Sverige och Finnland.

Vår uppfödning är baserad på att hänta in tyska linjer. Vi tycker det har gett oss hundar som kan dresseras, har bruksgrenar i blodet och sök som räcker till.  Vi användar tyska hanhundar då detta har gett oss hundar som är lätta att få till.

Vårt avelsmål är en stående fågelhund med all-round egenskaper.

Vi kommer att fortsätta vår avel på samma sätt.

Vi år båda instruktörer i BHK. Dag är lärar i hundtjänst, Domare i SVK, sittat dommarkomiteen och sitter i SVKs huvudstyrelse med ansvar för internationella aktiviteter. Dömd i Sverige, Norge , Holland, Belgien, Frankrike,Tysklnad, Italia och Island.

                     våra hemsidor:


dom olika sidorna kommer man till från listan längst uppe.